Now loading.
Please wait.

Meni

+381 60 052 3364

info@caninus.rs

PROTETIKA

HomeProtetika
HomeProtetika

PROTETIKA Caninus ...

Zubna Protektika

by CANINUS

Problemi karijesom ostećenih zuba, anomalije položaja, oblika i boje zuba kao i nedostaci zuba se uspesno rešavaju protetskom rehabilitacijom pacijenta.

2019 Caninus

Inleji i onleji

by CANINUS

Inleji i onleji su keramičke nadoknade koje poput plombi ispunjavaju ili prekrivaju zub.

2019 Caninus

Krune

by CANINUS

Krune mogu biti izrađene od kombinacije metala i keramike (metalokeramičke) kao i od same keramike (keramičke).

2019 Caninus

Mostovi

by CANINUS

Mostovi su zubne nadoknade koje nadoknađuju jedan ili više izgubljenih zuba. Izrađuju se od kombinacije metala i keramike (metalokeramički) i keramike ( keramički).

2019 Caninus

Protetika na implantima

by CANINUS

Protetika na implantima nudi mogućnost izrade pojedinačnih krunica, mostova i proteza na implantima čime pruža komfornost nošenja zubnih nadoknada.

2019 Caninus

CEREC SISTEM

by CANINUS

Kompanija Siemens (danasnja Sirona) razvila je tehnologiju kompjuterizovane izrade zubnih nadoknada koja je toliko uznapredovala da je danas moguće za sat vremena dobiti gotov rad. Zub se pre izrade nadoknade mora pripremiti, tj. izbrusiti. Brušen zub se zatim snima intraoralnom kamerom, kompjuter uz pomoc 3D mreze pravi model zubne nadoknade koji u potpunosti odgovara zbrušenom zubu, zubima pored i zubima suprotne vilice sa kojima dolazi u kontakt. Kompjuterski vođen rezač reže nadoknadu iz fabički pripremljenog bloka posebne vrste keramike.

Nakon sto je nadoknada izrezana, tehničar nanosi glazuru sa specijalnim efektima da bi se izgled nadoknade prilagodio boji ostalih zuba. Za razliku od klasične metode izrade nadoknada pri kojoj se uzimaju otisci gornje i donje vilice i ceka po nekoliko dana do preuzimanja rada, ova metoda omogućava gotov rad u istom danu dolaska. To znaci da Vi dok prošetate ili popijete kafu nadoknada će biti gotova.

1. Vinire

2. Inleje i onleje

3. Delimične krune

4. Krune

5. Mostove

2019 Caninus

ZAŠTITNI SPLINTOVI

by CANINUS

Koriste se u slučaju bruksizma (nesvesno škripanje zubima, najčešće noću) i bruksomanije (svesno škripanje zubima, u budnom stanju) da bi zaštitili zube od preteranog trošenja i umanjili / eliminisali bol u mišićima i viličnim zglobovima.

Kod sportista, prvenstveno dece koja treniraju borilačke veštine, splint se izradjuje u cilju zaštite zuba od preloma i posledične povrede usana i obraza.

Izrađuju se individualno, na osnovu uzetog otiska vilica, od silikonske folije debljine bar 2 milimetra.

2019 Caninus