Now loading.
Please wait.

Meni

+381 60 052 3364

info@caninus.rs

Izbeljivanje zuba

UslugeIzbeljivanje zuba
UslugeIzbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba Caninus ...

Izbeljivanje zuba

by CANINUS

Pre primene određene metode izbeljivanja neophodno je da pacijent dodje na pregled kako bi se ustanovilo da li zubi mogu biti podvrgnuti toj proceduri. Retki su slučajevi kada izbeljivanje nije preporučljivo zbog stanja zuba ili opšteg zdravstvenog stanja . Ako je promena boje nastupila usled korišćenja određenih lekova tokom formiranja zuba , zatim , usled gangrene zubne pulpe-laički “živca” ( plavo-sive prebojenosti) ili neadekvatno sprovedene terapije lečenja zubne pulpe-” živca” (žute, roze ili sive prebojenosti) tada su rezultati izbeljivanja nezadovoljavajući i pacijentu se savetuje izrada faseta ili vinira u cilju postizanja željene boje.

Ako postoji potreba , zubi se pripremaju za ovu proceduru tako sto se uklanja karijes, menjaju se plombe koje dobro ne zaptivaju zub, leči se upala desni. Zubi moraju biti zdravi i sanirani, desni potpuno zdrave da bi procedura bila primenjena bez ikakvih štetnih posledica po zube, meka tkiva usne duplje i organizam u celosti.

Nisu dokazani štetni efekti hemijskih sredstava koja se koriste za izbeljivanje pod kontrolisanom primenom od strane stomatologa.Za izbeljivanje se koriste karbamid ili vodonik peroksid u različitim koncentracijama. U određenom procentu sredstva ulaze u zub, razlažući se na kiseonik i vodu. Vodu upijaju krvni sudovi, a kiseonik izbeljuje tvrda zubna tkiva.

Izvršena je podela metoda izbeljivanja na:
1. Ordinacijsko
2. Kućno
3. Beljenje avitalnih (“mrtvih”) zuba

Izbeljivanje u ordinaciji
Traje od 45 min do sat vremena. Zubi se premazuju gelom koji se aktivira laserom ili led lampom ciji je cilj da ubrzaju dejstvo karbamid/vodonik peroksida. Prednost ordinacijskog beljenja je sto se u jednoj poseti dobija željena boja zuba.

Kućno izbeljivanje
Pacijent dolazi u ordinaciju gde mu se izradjuje silikonski splint u koji svaku noc nanosi gel prema uputstvu i spava sa njim. Izbeljivanje ovom metodom traje 2-3 nedelje.

Beljenje avitalnih zuba
Podrazumevaju se metoda izbeljivanja u ordinaciji ili metoda kućnog izbeljivanja.

2019 Caninus